Strojogradnja


Izrada proizvoda od ugljičnog čelika Č 1040, nehrđajućeg čelika INOX AISI 304 (Č.4580), AISI 304L (Č.45701), AISI 316 (Č.4573), AISI 316L (Č.45703) i AISI 316Ti (Č.4574) materijala potrebnih za rad i lakše obavljanje poslova na crpnim stanicama i vodospremama. Proizvodni program obuhvaća proizvodnju opreme za uređaje za pročišćavanje vode, kao što su cjevovodi,fazonski komadi, zapornice, vijčani transporteri, razna kolica, grabilice mulja i flotata, vijčanih pumpi, automatskih finih sita, automatskih grubih rešetki itd. Također proizvodimo i poklopce raznih dimenzija i oblika za okna fekalne odvodnje, vodosprema i ostalih objekata prema potrebi naručitelja.

Elektrotehnička djelatnost


Izrada elektroormara sa nadogradnjom telemetrije-daljinski nadzor i upravljanje ( sistemi SIEMENS, SCADA itd.). Koriste se za napajanje crpnih stanica odvodnje ili vodoopskrbe i upravljanje automatskim grubim rešetkama, automatskim finim sitima, transporterima i ostalim uređajima, te za obradu zraka na uređajima za pročišćavanje otpadnih voda. U elektroormare se ugrađuje oprema poznatih svjetskih proizvođača elektroopreme kao npr. Schrack, Schneider, Siemens, Allen Bradley itd. U sklopu elektrotehničke djelatnosti vršimo prematanje statorskih namotaja na elektromotorima snage do 50 kW.

 

Montaža


Uspiješno izvršavamo sve zadatke na terenu u bilo kojem trenutku. Djelatnici tvrtke motivirani su za kvalitetno obavljanje povjerenih zadataka i sa zadovoljstvom prihvaćaju i osposobljavaju se za nove vrste poslova, prema zahtjevima tržišta. Vršimo montažu i demontažu svih uređaja potrebnih na crpnim stanicama za fekalnu odvodnju, kao i na vodospremama za pitku vodu. Prilikom montaže koristimo se specijaliziranim alatima i uređajima, te autodizalicom ako je potrebno u slučaju većih i teških konstrukcija. Za upravljanje kamionima iznad 3,5 t i autodizalicom imamo osposobljene djelatnike za rad.

Servis


Servisni program obuhvaća servisiranje pumpi za pitku, otpadnu i tehnološku vodu (EMU, ABS, FLYGT, ELEKTROKOVINA, KSB) i ostale, sita i rešetki za izdvajanje mehaničkih nečistoća (HUBER, GEIGER, NOGGERATH), puhala za aeraciju bazena (RIETSCHLE - Njemačka, BECKER - Njemačka, ROBUSCCI - Italija, KUBIČEK - Slovačka). Servis obuhvaća popravke mehaničkih sklopova, bravarske konstrukcije, elektro sklopova za napajanje i automatiku rada i premotavanje elektromotora. U odijelu održavanja izvode se popravci reduktora, kompresora, diesel motora, elektromotora i ostale mehaničke opreme. Servis izvršavaju obrazovani i kvalitetni djelatnici obučeni za rad i servisiranje potrebnih strojeva za uspješan rad crpnih stanica ili vodosprema.


"TEHNOMEHANIKA" d.o.o. Rijeka


Tvrtka "Tehnomehanika" d.o.o. Rijeka, osnovana je 1994. godine.
Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja, montaža i održavanje uređaja za pročišćavanje komunalne i industrijske otpadne vode i sistema vodoopskrbe.
Od 2002. godine djelatnost se obavlja u vlastitom prostoru, veličine 4000 m2, s 3500 m2 zatvorenog prostora.

Tvrtka zapošljava ukupno 26 djelatnika, od čega 20 u proizvodnji i 6 u pratećim službama. U proizvodnji su zaposleni djelatnici bravarske, mehaničarske i elektro struke, a u pripremi proizvodnje inženjeri strojarstva i elektrotehnike.