Automatsko fino sito


IZVEDBA:
- fino sito sastoji se od pužnog vijka, sita i kontejnera za otpad

VARIJANTE:
-sa ispiranjem i bez ispiranja
-sa komprimiranjem otpada i bez komprimiranja otpada

MATERIJAL IZRADE:
- standardno: inox Aisi 304, Aisi 316, Aisi 316 Ti, ostali materijali prema upitu.

PRIMJENA:
koristi se za uklanjanje krupnih čestica iz otpadnih/oborinskih voda većih od odabrane perforacije korita odnosno sita uređaja

PRINCIP RADA:
- uređaj se postavlja na dotoku kanala oborinske odnosno otpadne vode pod kutem od 30 do 50 stupnjeva, te se fiksno učvršćuje na zid i dno unutar kanala odnosno na postolje koje se nalazi izvan kanala. Uređaj se sastoji od sita sa određenom perforacijom , pužnog vijka i kontejnera za odlaganje otpada. Na situ u dovodnom kanalu nakuplja se krupni otpad, dok pročišćena otpadna voda prolazi kroz sito odnosno svjetle otvore, koji se određuju zavisno o dotoku. Otpad prihvaća spirala koja je obložena četkama u predjelu samog sita, odnosno habajućim trakama u cijevi za podizanje.
Rotacijom spirale otpad se podiže da točke izbacivanja u kontejner.
Otpad se može izbacivati direktno u komunalni kontejner ili u beskonačne vreće "Longopac" koje su hermetički zatvorene i koriste se za spriječavanje odnosno širenje neugodnih mirisa. Elektroormar se postavlja u blizini uređaja, te podržava ručno i automatsko pokretanje i upravljanje finim sitom. Također elektroormar može biti opremljen programibilnim logičkim kontrolerom (PLC) i telemetrijom odnosno daljinskim nadzorom i upravljanjem sustava (NUS). Za upravljanje automatskim radom se koriste pneumatski ili ultrazvučni mjerači nivoa vode, koji se postavljaju ispred i iza uređaja.

Gruba rešetka
Q max Maksimalni protok u kanalu 150 L/s
W max Maksimalana širina kanala 1 m
H max Maksimalna visina kanala 2,5 m
P Veličina perforacije korita sita 1-6 mm